ENERGOEFEKTIVITĀTES CELŠANAS DARBI MĀJOKLIM

Būvniecība un dažādi celtniecības darbi, līdzīgi kā labiekārtošana un remontdarbi nekad neapstājas. Allaž būs nepieciešamība pēc mūsdienīga mājokļa ne tikai interjerā, bet arī komunikācijās un energoefektivitātē. Pēdējos 15 gados ar vien biežāk dzirdam energoefektivitātes jēdzienu, galvenokārt dēļ daudzstāvu namu renovācijas un siltināšanas darbu veikšanas. Palielinoties dažādu pakalpojumu cenām, skaidrs, ka arī maksājumi par apkuri, elektrību un ūdeni kļūst lielāki, tādēļ nepieciešams laikus parūpēties par to, lai mājoklis kļūst energoefektīvs un neprasītu lielus ikmēneša izdevumus. Katrs būvmateriālu veikals Latvijā piedāvā dažāda veida celtniecības, siltināšanas un santehnikas izveides materiālus atšķirīgās cenu kategorijās, lai sev piemērotu var atrast ikviens.

KVALITATĪVI SILTINĀŠANAS MATERIĀLI NO VADOŠAJIEM RAŽOTĀJIEM

Visur pasaulē tieši klimats ir tas, kas nosaka apkures sistēmas veidu un izbūvi. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Šādu namu mūžu energoefektivitātes darbi tikai paildzina. Mūsdienās siltināšanai tiek izmantoti dažādi materiāli – gan fibrolīta, gan osb plāksnes, gan kokšķiedru plāksnes, vates un citi materiāli. Liela loma ir arī mājas apkures sistēmas veidam. Centrālapkure vairāk piederas daudzdzīvokļu namiem, kamēr krāsnis un apkures katli ir atrodami privātmājās. Pareizai materiālu izmantošanai ir liela nozīme. Kā arī ieteikums izvēlēties nevis lētāko, bet censties atrast lielisku cenas un kvalitātes balansu.

KUR PIRKT LABU SANTEHNIKU?

Svarīgs posms mājokļa celtniecībā ir pareizas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas izbūvē. To remontdarbi un kļūdu risināšana var sagādāt galvassāpes arī maciņa biezumam. Piemērotas santehnikas preces ir daļa no kvalitatīvas un ilgtspējīgas santehnikas un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas. Arī šajā aspektā nederēs uzskats par maksimāli lētu materiālu izmantošanu, jo rezultāta kalpošanas ilgums būs nenoteikts. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.