Ziedojumi Ukrainai un tās iedzīvotājiem

Tajā brīdī, kad tad sākās karš, Krievijas Federācija pārkāpa suverēnas un neatkarīgas valsts robežu. Viennozīmīgi tas, kā Ukraina un arī tās pilsoņi cieš tieši no šī kara sekām, redz visa pasaule. Tagad neviens nepaliek vienaldzīgs un stāvēt malā. To jau var novērtēt pēc ziedojumiem, ko tad parasti cilvēki veic ikdienu, gribot palīdzēt šiem kara novājinātajiem cilvēkiem. Un, protams, tas jau ir pareizi! Ikvienam jau ir jāpalīdz šiem nevainīgajiem – sievietēm un vīriešiem, bērniem un arī pusmūža cilvēkiem. Viņi tomēr ir tiesīgi dzīvot! Kara darbība nebeidzas, taču parasti cilvēki, kompānijas, valsts organizācijas turpina sniegt palīdzību. Tātad pastāv cerība uz mieru Ukrainas valstī un visā Eiropā!

Kur tad parasti tiek virzīti ziedojumi Ukrainai?

Kad ir pieņemts lēmums izdarīt ziedojumu, galvenais būs īstās organizācijas izvēle. Plašāk pazīstamā vietne www.ziedot.lv ir pārbaudīta un arī droša vieta, taču nav viena pati. Pastāv daudz dažādu biedrību un vēl citu iestāžu, kuras organizētā kārtība savāc visus ziedojumus un tad nogādā tos uz Ukrainu. Varēsiet veikt ziedojumu pa tiešo Ukrainas oficialajās vietnēs minētajos kontos, tādējādi sniedzot finansiālu palīdzību. Daudzi cilvēki ziedo ne vien reālu naudu, taču arī dažādas lietas, medicīnas rakstura preces, rotaļlietas, apģērbu, apavus un pat ēdienu. Visbiežāk tādas organizācijas atskaitās par to, kurā brīdī ziedotie līdzekļi nonākuši mērķī.

Vispārīgie ziedojumu un atbalsta vācēji arī atskaitās par palīdzības plūsmas virzieniem. Piemēram, www.ziedot.lv min 3 virzienus, kur tad pirmais būs Ukrainas teritoriālie aizsardzības spēki. Otrā plūsma ir humānā palīdzība, bet kā trešais – palīdzības sniegšana bēgļiem. Visi virzieni ir skaņoti ar Latvijas Ārlietu ministriju un iknedēļu tiek sagatavotas atskaites par palīdzības izlietojumu.

Atbalsts no mūsu valsts, kāds tad ir?

Pilnīgi visi esam jau dzirdējuši par fantastisko Latvijas tautas atbalsta nodrošināšanu, veicot ziedojumus Ukrainas cilvēkiemvietnē www.ziedot.lv, kur saziedots teju 9,5 miljoni EUR. Papildus ziedošanā aktīvi piedalās pašvaldības, mēģinot atrisināt kara bēgļu izmitināšanas problēmas un vēl piegādājot ziedojumus taisni jau uz Ukrainas valsti. Iepriecina pat atsevišķu novadu amatpersonas, piem., Smiltenes novada deputāti, kas visi kā viens pašu februāra algu noziedoja Alūksnes un Apes fonda akcijai “Palīdzēsim Ukrainas tautai”. “Narvesen” kioskos un Rimi veikalos ir izvietotas kastītes ziedujumu vākšanai priekš Ukrainas. Latvijas tehnoloģiju uzņēmēji apvienojās kustībā “Uzņēmēji mieram” un sāka ziedošanas vākšanas kampaņu, lai savāktu finansiālu palīdzību Ukrainai un tās cilvēkiem. Vienaldzīgi nepalika arī ļoti bagātie cilvēki, piemēram, pēc diena.lv ziņām Germans Khans, Mihails Fridmanis un Pjotrs Avens saziedoja desmit miljonus ASV dolāru Ukrainas ebrejiem, kas cieta karā. Un tas vēl nav viss, Fridmans, Avens un A.Kosogovs, būdami Alfa-banka Ukraina akcionieri, saņēma atļauju palielināt savas bankas kapitālu par vienu miljardu dolāru.

Un arī palīdzības sniedzēju skaits ir nebeidzams, cilvēki joprojām ziedo un palīdz bēgļiem. Nepaliksim malā, sniegsim palīdzības roku šiem nabaga cilvēkiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.