BŪVNIECĪBAS PRECES PAR LIELISKĀM CENĀM

Celtniecības darbi, dažāda veida remontdarbi, renovācija, iekšējie un ārējie apdares darbi visā pasaulē noris bez apstājas. llgtermiņa izmaksu samazināšanās un viennozīmīga komforta līmeņa celšanās mājoklī ir viens no galvenajiem iemesliem namu siltumizolācijas darbu veikšanā, un, protams, ēku ekspluatācijas laika paildzināšanā. Šķiet, energoefektivitāte ir tas jēdziens, ko pēdējo desmit vai pat piecpadsmit gadu laikā dzirdam visai bieži. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība. Ēkas energoefektivitātes celšana ir viens no veidiem, kā samazināt citas izmaksas. Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

KO DARĪT, LAI MĀJĀS BŪTU SILTI?

Viens no svarīgākajiem elementiem mājas celtniecībā ir kvalitatīva siltināšana, lai novērstu siltuma zudumu veidošanos un lieku apsildes izdevumu radīšanu. Akmens vate, kokšķiedru plāksnes, minerālvate, fibrolīta plāksnes ir populārākie siltumizolācijas materiāli. Pēc siltināšanas darbu veikšanas, te jāizvēlas piemērota apkures sistēma. Daudzdzīvokļu namos tā parasti ir pilsētas centrālapkure, taču privātmājās un cita veida ēkās, mēdz izmantot centralizētos apkures katlus, kas darbojas ar gāzi vai dažāda veida kurināmo un arī krāsnis. Lai siltināšanas darbi tiku paveikti maksimāli optimāli, nepieciešams sekot visiem ražotāja norādījumiem materiālu izmantošanai. Liela kļūda ir arī veikt šāda veida darbus maksimāli lēti, jo tas var novest pie nepiemērotu materiālu izmantošanas, kas pēcāk nenodrošina nepieciešamo rezultātu un izmaksas tikai pieaug.

KĀ ATRAST PIEMĒROTĀKO NOTEKŪDEŅU APSAIMNIEKOŠANAS VEIDU?

Vēl viens būtisks aspekts, kuram jāpievērš uzmanība namu celtniecībā vai renovācijā, ir notekūdeņu apsaimniekošana un kanalizācija. Kvalitatīvai santehnikas un ūdens apsaimniekošanas sistēmai ir liela nozīme ne tikai mājās, bet arī apkārtnē, jo vidē nonāk piesārņojums un bio attīrīšanas iekārtu rezultātā iegūto ūdeni var izmantot atkārtoti. Liela nozīme ir kvalitatīvai iekšējās un ārējās santehnikas preču izvēlē, un arī šeit kalpo zelta ieteikums neizvēlēties lētāko, bet piemērotāko. Kanalizācijas un santehnikas iekārtu ilga kalpošana ir atkarīgā no tās pareizas un piemērotas uzstādīšanas, ekspluatācijas un kopšanas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.