Kādas grīdas ieklāt savā dzīvoklī?

Jebkuras mājas, dzīvokļa vai arī biroja telpas interjera pamatā būs modernas grīdas. Mūsdienās jau ir tiešām daudzi grīdas segumi, ko varētu izvēlēties tieši Jūsu dzīvokļa dizainam.

Kāds labak izvēlās, ko ierastu un lētu grīdas segumu, kāds ir, piem., linolejs, lamināts, kovrolīns vai arī flīzes. Citiem vairāk patīk tādi grīdas segumi, kuri ir jaunāki un dārgāki, piemēram, marmoleum, ielietās grīdas vai parkets. Bez šaubām, ja jau tiek meklēts jauns grīdas segums, ir jāizprot, kurā tad telpā šis segums var tikt uzklāts, jo atšķirīgiem izejmateriāliem būs atšķirīgas īpašības. Ja tiek skatīti, grīdas segumi guļamtelpā vai koridorī standartā ir izvēlēti citādāki, tā kā koridors ir vairāk izmantojams nekā, piemēram, Jūsu guļamistaba.

Kādi grīdas segumi būtu labākā atlase?

Mūsdienīgi grīdas segumi ir lielā dažādībā, bet visbiežāk izvēle jau ir starp fližu grīdu, parketa dēli un laminātu. Saistībā ar flīzem viss ir saprotams, taču kā izprast, kas ir labākais variants – parkets, lamināts vai pilnveidots parkets? Tā kā sākumā liekas, ka šie segumi jau ir tiešām līdzīgi. Lamināts var izcelties ar daudzām priekšrocībām, kā piemēram, pieejamā lamināta cena un vēl uzstādīšana. Visiem jau ir saprotams, ka ne vien lamināta ieklāšana, bet arī izjaukšana ir tik vienkārša, ka to var izdarīt pašrocīgi. Šī veida grīdas dēļi nezaudēs savu krāsu saulē, bet virsma jau ir nealerģiska, antistatistiska un pie tam neietekmē veselību. Mūsdienās ražotais lamināts var izcelties ar ekoloģiskiem materiāliem un izgatavošanā ir taupīti dabas resursi. Kā galvenais lamināta grīdlīstes mīnus jau būs tas moments, ka to nebūs iespēja atjaunot. Jebkuram no mums ir skaidrs, ka pats lamināts izberžas laikam ejot, diemžēl tas tad ir pilnība jāmaina. Visizturīgākais lamināts pēc klases ir 33, kas var kalpot pat līdz 20 gadiem, bet tagad visbiežāk tiks likts trīsdesmit otrās klases lamināts.

Pats parkets izceļas ar sekojošām īpašībām – karstumizturība, absorbē skaņu, izturība, higiēniskums, izmantošanas drošība. Parketa grīdas dēļi ir ražoti no īsta koka, kas ir tas, kas padara šo materiālu dārgu. Tādējādi daudzi uzskata, ka parketa cena ir ļoti augsta, lai to pirktu. Bet jau ir arī demokrātiskāks variants – trīsslāņu parkets. Vispār ir 3 tipi parketam – masīvais, divslāņu un trīsslāņu parkets, visaugstākā parketa cena ir masīvajam veidam. Izvēloties šo materiālu, ir jāpievērš vērība tādam apstāklim, vai parkets ir nevainojamas formas. Lai uzzināt, cik grīdlīstes ir ģeometriskas, tā būs jāsaliek kopā. Šajā gadījumā nevajadzētu būt nekādām spraugām Parasti, ja tiek meklēts parkets, pircējs izmanto mitruma mērītāju, pie tam parketa mitruma koeficients nedrīkst pārsniegt 9%.

Brīdī, kad tiks izvēlēts atbilstošākais parketa centrs, vispirms apskatiet atsauksmes un tad droši konsultējaties ar pārdevējiem. Bieži vien tajā pat vietā var būt piedāvāts arī lamināts, vērsiet uzmanību, kad parasti lamināts akcija uz kuru ir, visbiežāk ir 32 klases. Izjautājiet visu par likšanas tehnoloģiju, taču attiecībā uz parketu, uzticiet to lietu profesionālim.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.