Cik svarīgi būtu sameklēt piemērotākās ārdurvis dzīvoklim?

Nav nozīmīgi vai, piemēram, šīs tiek ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, viņām būtu jāatbilst stingriem izturības kritērijiem, jāsekmē pamatīgs drošības līmenis, turklāt jācenšas novērst nesankcionētas ienākšanas gadījumus.

Pie tam gan durvis dzīvoklim, gan arī mājoklim būtu jābūt ar atbilstošām siltuma noturīgām īpašībām, ergonomiskumu, parocīgumu un jāvar pasargāt no ārpuses trokšņiem. Bez tam ārdurvis ir tāda mājas daļa, kam ir jābūt ārēji pievilcīgai, tā kā tās jau ir jebkuras ēkas seja. Durvīm, kā dizaina daļai, labi jāiekļaujas apkārtējā interjerā un jābūt saskanīgam ar ēkas vispārējo stilu.

Kādā veidā dalās ārdurvis dzīvoklim?

Ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim var tikt iedalītas pēc vairākiem būtiskiem parametriem. Galvenais, būtu nepieciešams vērst uzmanību izejmateriālam, no kura ārdurvis var būt izgatavotas. Starp izplatītākajiem tipiem var uzskaitīt koka, plastmasas, metāla jeb dzelzs durvis. Pie tam tirgū jau var uziet cita tipa durvju konstrukcijas. Bez šaubām, šie veidi nav tik populāri iedzīvotāju starpā, īpaši stikla ārdurvis.
Dažādas koka ārdurvis privātmājām jau ir ļoti pieprasītas, jo viņas būs ļoti izturīgas un paspilgtina mājas ārpusi. Bet tajā pat brīdī tādu durvju lielā popularitāte jau ir mazliet samazinājusies, tas tad ir saistīts ar to, kad tirgū ir metāla ārdurvis, kas ir tas, kas rada lielāku drošības sajūtu.
Mūsdienīgas plastmasas ārdurvis dzīvoklim un privātmājai būs diezgan pieprasītas. Viņu izgatavošanai būs lietoti PVC profili un loksnes. Starp loksnēm ir izvietota izolācija, kura uzlabo produkta siltumizolācijas īpašības.
Bet populārākās veids ir metāla durvis privātmājai vai arī dzīvoklim. Tas jau ir saistīts ar tādu faktu, kad tiem ir augstas izturības īpašības. Ražojot dzelzs durvis, tiek izmantota standarta tērauda loksne, kur biezums var sasniegt divi mm. Jo resnāks materiāls, jo augstāka ir konstrukcijas izturība.
Bez šaubām, priekš tam, lai ārdurvis privātmājām būtu kā drošības garants, gan rota, vislabāk jau ir piemeklēt modernu dizainu. Tie būs ražoti no vairākiem izejmateriāliem, un šeit jau ir īpašas dizaina iezīmes. Ārdurvis varētu būt atšķirīgas cita no citas arī jau pēc tā, kādas tieši ir slēdzenes metāla durvīm vai arī cita veida ārdurvīm.

Kā tad pareizāk izvēlēties?

Meklējot mūslaiku ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām, jāņem vērā pāris punkti:

  • Uzticība un drošība. Durvis bez savienojumiem ir drošākas, jo bez šaubām šuves šo novājina. Viennozīmīgi šis attiecas kā uz pašām ārdurvīm, tā arī uz konstrukcijām.
  • Tērauda loksnes jau ir praktiskākas, kaut gan jāaizdomājas par siltumizolāciju.
  • Koks labāk notur siltumu, bet baidās ka no mitruma, tā arī no sala, tādēļ varētu būt obligāta papildus aizsardzība un apstrāde.
  • Nevajag taupīt uz tādu lietu, kā piemēram, slēdzenes metāla durvīm. Vislabāk ielikt dārgākas un drošākas.
  • Lielisks ārējais izskats. Tam vajadzētu harmoniski iekļauties apkārtējā interjerā.

Kad tiks meklētas metāla ārdurvis, šajā gadījumā augstas klases ārdurvīm vajadzētu {sastāvēt no 2 metāla loksnēm saturēt 2 metāla loksnes} (reizēm var tikt izgatavots papildus iekšējais slānis), kuru biezums būtu vismaz pusotrs milimetrs.

Ārdurvis dzīvoklim, kas tad ir kopā ar kāpņu telpu, varētu būt bez papildu aizsardzības, tā kā daudzdzīvokļu mājā jau ir maz ticams, kad tiks pielietots trokšņains atvēršanas rīks. Taču jebkura tipa modifikācijās būtu jāizvēlas augstas kvalitātes uzticami komponenti kā arī piederumi, jo sevišķi metāla durvju slēdzenes vai arī cita varianta durvīm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.