Mācību stunda – kā nevajag tērēt azartspēļu laimestus

Angļu valodā ir teiciens – “What goes around, comes around”. Šo teicienu visbiežāk var attiecināt uz neprātīgajiem un neapdomīgajiem. Nereti tieši tādi ir azartspēļu laimētāji. Lai gan par lielāko daļu azartspēļu laimētāju mēs nekad neuzzinām, jo uzvarētāji nekļūst par mediju sensāciju, bieži ir gadījumi, kad notiek tieši pretējais.

“What goes around, comes around” varētu teikt par kādu puisi no ASV, kurš 19 gadu vecumā no atkritumu savācēja kļuva par miljonāru vienas laimīgas kazino online spēles rezultātā, tikai lai pēc mazāk kā desmit gadiem atgrieztos tajā pašā pozīcijā.

Maikls Kerols bija cilvēks, kurš savas dzīves laikā, pirms lielo azartspēļu laimestu iegūšanas, nebija īpaši apveltīts ar veiksmi. Maikls nebija pabeidzis mācības skolā un 18 gadu vecumā uzsākas strādāt par atkritumu izvedēju. Kad 19 gadu vecumā Maikls ieguva lielos azartspēļu laimestus, viņam pat nebija atvērts bankas konts, kas parāda to, cik viņš bija nesagatavots šādai dzīves situācijai.

Pēc lielo azartspēļu laimestu iegūšanas, Maikls publiski izteicās, ka azartspēļu laimestus taupīs, tikai iegādāsies māju komfortablai dzīvošanai. Papildus, viņš bija liels sporta fans, tāpēc ieguldīja naudu finanšu instrumentā, kas investēja viņa mīļākās sporta komandas attīstībā.

Tomēr taupība ātri beidzās. Maikls ātri kļuva slavens ar savu izšķērdīgo dzīvesveidu. Jaunais bagātnieks izbaudīja savu jauniegūto zvaigznes statusu un piedalījās dažādos televīzijas šovos. Papildus, viņš iekļuva dažādos atgadījumos, piemēram, viņš tika arestēts par to, ka no sava Mersedesa markas automašīnas jumta laida katapultu ar dzelzs bumbām.

Papildus, viņš kļuva arī par izspiedēju upuri, kuri ar šantāžu no viņa izspieda vairāk kā 130 000 dolāru. Ņemot vērā Maikla izšķērdīgo dzīves veidu un dažādas ažiotāžas, piecus gadus pēc tam, kad azartspēlēs bija ieguvis vairāk kā deviņus miljonus, lielais laimests bija iztērēts. Desmit gadus pēc visas naudas iztērēšanas viņam nācās atgriezties vecajā darbā, atkal piesakoties par atkritumu izvācēju.

Maikla gadījums ir viens no tūkstošiem. Tas kalpo par labu mācību, ka veiksme azartspēlēs var uzsmaidīt katram, bet ne katrs spēj ar to rīkoties.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.